Tante Peet en tastbare webwinkels

Wat een zonovergoten pinksterweekend! Het lijkt wel een week! Dat komt misschien ook door de schaarse nachtrust, omdat de warmte blijft hangen. Ramen openhouden bij de kids, brengt zo haar risico’s met zich mee…. Dus overdag nog even genieten, want morgen gaan we weer werken en dit is de laatste ‘gratis’ vrije dag voor kerst….

Mijn kleine ‘grote’ zusje uit Hengelo kwam logeren, deze keer zonder haar vriend Sander en hondje Sonja. Nu kon Aafra ook aan tante Petra laten zien dat ze sinds kort zonder zijwieltjes kan fietsen!

Petra schrijft ook een blog, al een hele poos. Superleuk, en ze tuiniert er haar hele leven al op los. Haar hulp bij ons Wampus-moestuinproject was erg welkom. Zo ook de tips voor mijn geblog. We hebben gezellig bijgekletst, ze heeft heerlijk tante uit kunnen hangen en Abdel, mijn man, heeft een BBQ voor ons geregeld met muziek erbij.

De meisjes zingen uit volle borst “I follow” mee, in alle versies. Wij maakten roze ‘prinsessen’-salade, waarvan we voor de kids deden alsof we het bijzonder lekker vonden. Bijzonder was het in ieder geval :-).

En zondag gingen mijn soezie en ik samen naar het Griftpark, waar de Utrechtse Fabriek een hippe buitenmarkt van webshops organiseerde. We reden erheen in Peets “cabrio”; een parelmoer kleurige Twingo met open dak! Het park is trouwens erg leuk; met skatebaan, grote speeltuin met waterbad, stadsboerderij, restaurant met vijver, waar verderop kinderbootjes klaarliggen en op het grasveld de bezoekers in bikini durven. In het park sloot nóg een Annemieke bij ons aan; schoonfamilie en vriendin van Petra.

Op de markt stonden inspirerende creatievelingen met de mooiste produkten, van zelfgemaakte tassen tot gehaakte mutsen in de vorm van een aardbei. Of ouderwets speelgoed hergebruikt: JanKlaassenpop-hoofden als dop van een glazen pot bijvoorbeeld. Voor mijn meisjes heb ik 2 kleine roze speelgoed fototoestellen gekocht. Sindsdien leggen ze ook alles vast op hun gevoelige plaatjes. Sabrien roept nu naar ons: “Lieverd!” (kijk eens) en klikt dan met de lens naar haar toe. En daarna zegt ze: “Ja, mooi, hoor!” terwijl ze naar haar roze cameraatje kijkt. En Aafra neemt haar roze kadootje het liefst mee naar bed, zo blij is ze ermee!

Dit bericht werd geplaatst in Familie, Moestuinproject. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tante Peet en tastbare webwinkels

  1. zietroen zegt:

    Leuk Miek. Mooi blogje. Het was inderdaad hartstikke leuk!

    Like

  2. mooi logje. ja, hier ook heel blije kindjes met hun monstertjes! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s